Mesterkokken Jamie Oliver viser oss en hurtigversjon for å lage en nydelig potetgrateng, det tar bare 30 minutter lage den.
Begynn med å ta ca 1 kilo faste, vaskede poteter og skjær disse. Ikke glem om 1-2 skivede røde løk, for en en eksplosjon av smak.
Hell i ca 2 dl krem, sammen med rikelig med salt og pepper.
Deretter tar mesterkokken en overraskende vending, og heller i ca. ¼ av formen med kokende varmt vann over potet og løk-blandingen. Ifølge Jamie Oliver er det en glimrende snarvei som vil starte kokeprosessen umiddelbart.
Når vannet koker, kan du legge i det du måtte ønske, for eksempel ansjos eller samt noen ferske, knuste hvitløksfedd og det krydderet du liker!
Dekk så pannen med folie og det la stå på komfyren i ca 6 minutter.
Ta av folien, for nå er kommer kronen på verket!
Dryss på rikelig med revet parmesanost, sett formen i ovnen på 200 graders varme for å få den fine, gratinerte toppen.
Etter 15 minutter i ovnen kan du servere denne herlige potetgratengen!
Følg med på klippet under, men her er det rom for å improvisere: