Trikset med å få de luftigste fastelavensbollene er å bruke både gjær og bakepulver i deigen.
Dette trenger du:
50 gjær
100 g smør
3.5 dl helmelk
100 g sukker
2 ts. kardemomme
1 ts.bakepulver
550 g hvetemel
0.5 ts. salt
Slik gjør du
1. Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
2. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og ca to tredjedeler av melet.
3. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
4. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den kan gjerne eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.
5. Kna deigen godt sammen, del den i 10-12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på et stekebrett dekket med et kjøkkehåndkle.
6. Dekk til bollene med plastfilm og la bollene etterheve i ca 30 minutter. Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
Se fremgangsmåten i videoen under her:
https://www.youtube.com/watch?v=4H_dd8X6CiA