Hun heller pannekakerøre over eplebitene. Når hun tar formen ut av ovnen løper tennene i vann!

Lag enkelt en deilig eplepannekake som kan spises både til frokost, lunch eller til kveldskos. Det er kjempeenkelt og barna vil elske den.

Dette er det du trenger:

6 egg

2,5 dl melk

1,5 dl mel

1/2 ts salt

3 ss smør

3 store epler i skiver

4 ss brunt sukker

1 ts kanel

Visp sammen egg, melk, mel og salt til alt er blandet. Varm ovnen til 225 °, og legg smøret i en ildfast form. Smelt deretter smøret i ovnen og legg i epleskivene.

Når smøret freser, er det på tide å helle i røren. Det brune sukkeret og kanel dysses på etter smak, og la den steke i 15-20 minutter, og den er klar til å spises, du kan gjerne toppe den med sirup!

Det er alt bare følg det som blir gjort i filmen og resultatet blir nydelig! Lykke til!

 

Fyll kyllingfileten med hvitløksmør. Dette er en oppskrift du kommer til å elske!

Når det skal lages middag til familien, er kylling noe nesten alle liker. Det er et magert og proteinrikt og kan tilberedes på forskjellige måter. Kyllingfilet er kanskje ikke det mest spennende, med mindre den er tilberedes på en god måte.

Denne kyllingfileten er proppfull av smak – og det er faktisk veldig enkelt å lage også. Etter at du har prøvd denne, kan vi nesten garantere at du kommer til å lage det igjen og igjen.

Dette trenger du:

1 kopp hvetemel
3/4 kopp Panko eller en annen type paneringsmel
1/2 kopp mykt, usaltet smør
1/4 kopp revet parmesanost
1/4 kopp hakket, fersk persille
3 egg
2 fedd med hakket hvitløk
1 saftig sitron
vegetabilsk olje
salt
pepper

Slik gjør du det:

1. Før du begynner forvarmer du ovnen til 180 grader. I mellomtiden tar du en skål og blander sammen smør, persille, hvitløk og sitronsaft enten for hånd eller med en elektrisk mikser for å lage smørblandingen. Sørg for å krydre den rikelig med salt og pepper.

2. Når du er ferdig med det ovennevnte, ruller du smørblandingen i plastfolie og legg den i kjøleskapet mens du forbereder resten av oppskriften. Ta deretter kyllingbrystene  og  kutt  en lomme i dem.

3. Når du har delt kyllingen, legger en kladd av smøret i midten av kyllingebrystene. Brett inn sidene for å holde smøret inni – du kan også bruke tannpirkere for å forsikre deg om at den forblir forseglet.

4. Varm opp vegetabilsk olje i en stor gryte på middels høy varme til den er varm nok til at vannet fordamper umiddelbart. Deretter heller du melet i en bolle,  egg i et annen og paneringsmelet og parmesan i en tredje bolle., og vend kyllingen i bollene.

 

5. Når kyllingen det er gjort legger du kyllingen i den varme pannen og steker den på alle sider til alt blir gullgyllenbrunt. Legg filetene på en tallerken dekket med papirhåndklær til du er ferdig. Etter at du har gjort det med alle legger du dem i en ildfast form.

 

6. Legg de i ovnen i 15 til 18 minutter til kyllingen er gylden og fin. så kan du ta ut kyllingen ut og servere den med for eksempel med poteter og grønnsaker!

Hvis du noen gang har fått dette (Chicken Kiev) på en restaurant og lurt på hvordan de gjorde det, så vet du hvordan du kan gjøre det hjemme selv! Vi kan bare gjøre dette i kveld selv.

Følg med i videoen under, så viser Natasha deg trinn for trinn:

https://www.youtube.com/watch?v=vX1fq-XcNMQ

 

Lag de luftigste fastelavensbollene – se det geniale trikset her!

Trikset med å få de luftigste fastelavensbollene er å bruke både gjær og bakepulver i deigen.

Dette trenger du:

50 gjær
100 g smør
3.5 dl helmelk
100 g sukker
2 ts. kardemomme
1 ts.bakepulver
550 g hvetemel
0.5 ts. salt

Slik gjør du
1. Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.

2. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og ca to tredjedeler av melet.

3. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.

4. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den kan gjerne eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin.

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.

5. Kna deigen godt sammen, del den i 10-12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på et stekebrett dekket med et kjøkkehåndkle.

 

 

6. Dekk til bollene med plastfilm og la bollene etterheve i ca 30 minutter. Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Se fremgangsmåten i videoen under her:

https://www.youtube.com/watch?v=4H_dd8X6CiA

Sunne havrekjeks med bare 3 ingredienser – se oppskriften, de er knallgode!

Her er oppskriften på sunne og gode havrekakene med bare tre ingredienser.

Perfekt å lage hvis du har lyst på noe godt.

 

Føler du sug etter noe søtt etter jobb, men føler at du ikke har tid eller energi til å handle så mange ingredienser? Denne havrekjeksene har bare på tre ingredienser som du mest sannsynlig har hjemme.

De er også sunne, så du kan spise dem når som helst.

For å lage 12 stykker trenger du:

  • 2 kopp havregryn
  • 1 moden banan
  • 1 ts kanel

Du må kanskje justere mengden havregryn etter hvor klebrig deigen blir.

Slik gjør du det:

Mos bananen i en bolle.

Bland i kanel og havregryn til deigen har en passelig konsistens.

Lag 12 runde kaker og legg dem på en plate med bakepapir og press dem littegrann ut

Stek dem i 180 grader i 15 minutter – og vipps så er de ferdig!

Oppskriften er funnet på Instagramkontoen til lindasbakskola

Nå har du et perfekt mellommåltid, eller en god kveldsmat, eller du kan severe dem til kaffen hvis du får besøk.

Deilig myke inni, og sprø på utsiden – Nam!

Bland egg, melk og banan i et krus – etter 8 minutter er kveldskosen klar!

Hva er vel bedre enn noe kjempegodt som er enkelt og raskt å lage?

Så om du har lyst på noe deilig til kvelds og bare elsker bananer: prøv dette her!

Forberedelse: 5 minutter
Total tid: 8 minutter

Ingredienser:

1 moden banan
1 egg
1 ss melk
1/4 ts vaniljesukker
1 ss matolje
3 ss mel
3 ss brunt sukker
1/8 natron
litt salt og kanel

Topping: (Valgfritt)

Pisket krem
1 spiseskje knuste nøtter
Skiver av banan
Melis

 

 

Slik gjør du:

Ta et relativt stort krus som tåler mikrobølgeovn og mos en banan i den. Tilsett egg, melk, vaniljesukker, olje, mel, brunt sukker, natron, salt og kanel. Bland godt sammen.

«Bak» det i mikrokretsen i 2-3 minutter.
La det avkjøles i et par minutter før du spiser den.

Topp med pisket krem, nøtter og bananskiver hvis du vil.

Da er det bare å kose seg og nyte godsakene!

Fyll formen med poteter og løk – etter 30 minutter har du en herlig grateng!

Mesterkokken Jamie Oliver viser oss en hurtigversjon for å lage en nydelig potetgrateng, det tar bare 30 minutter lage den.

Begynn med å ta ca 1 kilo faste, vaskede poteter og skjær disse. Ikke glem om 1-2 skivede røde løk, for en en eksplosjon av smak.

Hell i ca 2 dl krem, sammen med rikelig med salt og pepper.

 

 

 

Deretter tar mesterkokken en overraskende vending, og heller i ca. ¼ av formen med kokende varmt vann over potet og løk-blandingen. Ifølge Jamie Oliver er det en glimrende snarvei som vil starte kokeprosessen umiddelbart.

Når vannet koker, kan du legge i det du måtte ønske, for eksempel ansjos eller samt noen ferske, knuste hvitløksfedd og det krydderet du liker!

Dekk så pannen med folie og det la stå på komfyren i ca 6 minutter.

Ta av folien, for nå er kommer kronen på verket!

 

 

Dryss på rikelig med revet parmesanost, sett formen i ovnen på 200 graders varme for å få den fine, gratinerte toppen.

Etter 15 minutter i ovnen kan du servere denne herlige potetgratengen!

Følg med på klippet under, men her er det rom for å improvisere:

 

Knekk eggene i muffinsformen – og la ovnen gjøre jobben, du kommer til å elske dette!

Det behøver ikke alltid å være så strevsomt å lage god mat, noen ganger vil vi bare slappe av – og la jobben gjøre seg selv.

Det syns kokken Justin Chapple også er en god idé. Det er derfor han har delt et knep som gir deg et posjerte egg på bare 10 minutter.

Du trenger:
Egg
Muffinsform
Vann

Dette gjør du:

Hell i ca. en spiseskje vann for hvert egg i muffinsformen.

Knekk i eggene.

Sett formen i ovnen på 175 grader i 8-10.

Bruk en spiseskje til å ta ut eggene forsiktig av formen.

De posjerte eggene er klare til å nytes, varme eller kalde!

I klippet under her ser du hvordan Chapple gjør det:

Prøv dette og du kommer nok aldri til på å bake kanelboller på samme måte igjen – de er kjempegode!

Dette er  en oppskrift du virkelig burde vurdere å bruke neste gang du baker kanelboller – og både du de som måtte være så heldig å få servert disse kanelbollene kommer til å elske dem.

Dette trenger du til deigen:

300 gram mel
1 egg
35 gram mykt smør
2 ss sukker
En klype salt
1/4 fersk gjær
1,25 dl varm melk

Og dette trenger du til fyllet:

35 gram mykt smør
2 ss sukker
1 ts kanel

I klippet under ser du hvordan du gjør det – det er kjempe-enkelt! (La gjerne deigen heve litt lenger enn en time.)

Skjær ut innmaten av brødet og legg det pannen – tilsett egg å få deg en ny favorittfrokost!

I følge det gamle ordtaket, så er frokost det viktigste måltidet på dagen. Vi har alle våre egne favoritter, kanskje det er pannekaker, brødskiver, frokostblanding eller egg og bacon, og vi har nok alle en formening om hvordan disse måltidene ser ut når de er tilberedt. Men kanskje det er på tide å fornye seg litt?

 

 

Her har vi en oppskrift som gir en god vri på den typiske frokosten, og den kunne ikke vært enklere å lage.

Her er det du trenger:

2 skiver formloff
3 egg
løk
paprika
skinke
revet ost
smør

 

 

(Det er bare å bytte ut det vi ikke skulle like, eller tåle med noe annet.)

Skjær opp loffen i skiver, og kutt ut innmaten, slik at du bare får skorpen og litt ekstra brød inni, behold innmaten av loffen i skiver, for de bruker vi som et lokk senere.

 

Følg med på filmen, så ser du hva du skal gjøre videre:

Lag den deiligste ostesuffléen – du trenger bare tre ingredienser!

Denne ostesuffléen, eller Japansk Cotton Cheesecake, lager du med bare tre ingredienser, den er veldig lett å lage.

Du trenger en ca. 15 cm (6 tommers) rund kakeform og en mixmaster og følgende ingredienser:

3 egg
120 g Hvit sjokolade
120 g Kremost * myknet

Dette gjør du:

1. Forvarm ovnen til 170C.

Skill eggene og legg eggehvitene i en stor bolle, sett bollen i kjøleskapet for å holde dem kalde til du er klar til å bruke dem (noe som gjør deigen mer stabil).

2. legg sjokoladen i biter i en stor bolle. Smelt sjokoladen, gjerne i vannbad, til den blir ca. 60 grader. Tilsett kremosten og rør dem sammen.
Tilsett eggeplommene og bland godt.

3. Pisk eggehvitene i den store bollen med en mikser til den er så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at den renner ut.

4. Rør inn kremosten.

5. Smør kakepapir og legg det i formen, hell i røren.

6. Plasser kakeformen på i en langpanne. Hell litt varmt vann i langpannen. stek kaken på 170C i 15 minutter skru ned til 160C i 15 minutter, skru så av varmen la den stå i gjenværende varme i 15 minutter.

7. Da er ostesuffléen klar, og du kan strø litt melis, eller noe annet godt på toppen hvis du vil! 🙂

Her ser du fremgangsmåten: